עבור לתוכן המרכזי
עבור לתפריט המרכזי
עבור להצהרת נגישות
עבור לדף צור קשר
תפריט לשינויישפות באתר
הגעת לתפריט הראשי, לחיצה על אינטר תעביר אותך אל לתוכן המרכזי
איזור התוכן המרכזי, לחיצה על אינטר תחזיר אותך אל ראש הדף

כתבות וחדשות

התוכן המאמר

מכשיר חדש הגיע לגסטרומד

מכשיר מסוג OPTIVISTA, המשפר את האבחון בזמן אמת, הגיע לגסטרומד

לקריאת הכתבה

undefined

הטיפול שמונע ניתוח חוזר

ניתוחים חוזרים בחולים שעברו קיצור קיבה וסובלים מסיבוכים הם מסוכנים. הטיפול האנדוסקופי מנסה לתת מענה לבעיה

לקריאת הכתבה

undefined

הבדלים בין-אישיים גדולים בתגובות למזון 

מדעני מכון ויצמן למדע בחנו תגובות של 800 נבדקים ל-46,000 ארוחות, וגילו הבדלים בין-אישיים גדולים בתגובות למזון. הממצאים מדגישים את הצורך בהמלצות אישיות לתזונה בריאה

לקריאת הכתבה

undefined

חוקרים סוף סוף הבינו מה גורם למחלת הקרוהן 

שנים חוקרים מנסים להבין מה גןרם למחלת הקרוהן. עכשיו מאמינים שהיחסים בין פטריה לשני סוגי חיידקים הם ה"אשמים"

לקריאת הכתבה

undefined

יומן השומן

היא נחשבת לחוקרת תזונה מהבכירים בעולם, ואחרי מחקר ארוך שערכה עם צוותה (דווקא בקריה למחקר גרעיני בדימונה), לפרופ' איריס שי יש כמה תובנות חדשות עבורכם

לקריאת הכתבה

undefined

תפריט ים תיכוני מפחית את הסיכוי להתקף לב

 

אכילת כמות גדולה של מזונות בריאים חשובה יותר לחולים במחלות לב מאשר הימנעות ממזונות לא בריאים

 

לקריאת הכתבה

undefined

תשובות לכל השאלות המושתקות על מערכת העיכול 

למה יוצאים פלוצים? מדוע כואבת הבטן לפני מבחן? מה יקרה אם נוותר על אסלות? המיקרוביולוגית ג'וליה אנדרס מגלה את העולם התחתון ב"תחושת בטן"

לקריאת הכתבה

undefined

אמור לי מי החיידקים שלך ואומר לך מי אתה

מחקר פורץ דרך של ד"ר ערן אלינב ופרופ' ערן סגל ממכון ויצמן מראה שאין אף פריט מזון שאפשר לחזות את השפעתו על כלל האנשים וכי הסיבה לשונות הזאת היא המיקרוביום: הרכב חיידקי המעיים

לקריאת הכתבה

undefined

מתוק זה לא יהיה

שמנימשרד הבריאות יוצא למלחמה בסוכר, ובעיקר במשקאות הממותקים. חמושים בנחישות, במחקרים ובאהדה ציבורית, עולים ראשי המשרד על היעד המבוצר ביותר בסביבה: קוקה־קולה. 

לקריאה נוספת

undefined